Oriëntatie op de Europese Unie met Bezoek aan Brussel

De nadruk van deze training ligt op de werking van de EU in de praktijk en op het verwerven van vaardigheden. Uiteraard passeren de algemene kaders van de EU en de actualiteiten de revue, maar verder leert u snel EU informatie terugvinden, speelt u zelf een rol in het radarwerk van de Haagse afstemming, en ervaart u de dynamiek van de onderhandelingen in de Raad. Een opdracht die als rode draad doorheen de training loopt staat ons toe om het programma te laten aansluiten op uw specifieke leerwensen. De koppeling tussen de eigen dossiers en de EU context staat hierbij centraal. 

Tijdens het bezoek aan “het hart van de EU” ziet u bovendien de instellingen in actie maar gaat u ook individueel in gesprek met experts in úw vakgebied. Zij helpen om het Brusselse kluwen te ontwarren en vormen nuttige contacten ook na de training!

Deze vijfdaagse cursus bestaat uit twee modules van twee dagen en een eendaags bezoek aan Brussel. Aanmeldingen voor de volgende twee edities van de cursus in 2019 zijn inmiddels geopend.

Het bezoek aan Brussel wordt ingepland zodra er 10 inschrijvingen binnen zijn.

Locatie Startdatum/tijd Inschrijven
Clingendael / externe locatie te Den Haag21-01-2019 09:10:00Inschrijven
Clingendael/externe vergaderlocatie28-03-2019 09:10:00Inschrijven
Clingendael/externe vergaderlocatie03-06-2019 09:10:00Inschrijven

Doelgroep

Deze vijfdaagse cursus is bestemd voor Rijksambtenaren die in aanraking (zullen) komen met Europese dossiers en hun inzicht in de Europese besluitvormingsprocessen willen aanscherpen.  

Voor een overzicht van alle deelnemende organisaties kunt u contact met ons opnemen via eu-orientatie@clingendael.org